ÜRÜNLER

Katlı Taş Tabanlı Pişirme Fırınları (Matador)
Alptekin katlı taş tabanlı pişirme fırınlarında; öncelikle ihtiyaç duyulan ısı düşük yakıt sarfiyatı ile elde edilir. Isı transferi, hava sirkülasyon fanı ve ayarlı klapeler yardımı ile gerçekleşerek ürünün homojen pişmesi sağlanır.

Pişirme katlarında optimum ısı iletkenliğine sahip doğal taşların kullanılması ve pişirme ortamının pasif atmosferik olması sayesinde kaliteli pişirme yapılmaktadır. Pişirme alanı 5 m² ile 18 m² aralığında değişen katlı taş tabanlı fırınlarımız da her katın buhar düzenekleri birbirinden bağımsızdır.

Taş tabanlı fırınlarımız, ekmek ve unlu mamul sektörü dışında, gıda ve tatlı sektöründe de kullanılmaktadır. Fırınlarımızın kumanda panelleri, kullanıcı rahatlığı göz önüne alınarak manuel veya PLC ( dokunmatik ekran ) olarak imal edilmektedir. Mevcut iç aydınlatma ve her bir katta bulunan temperlenmiş cam sayesinde ürünün pişme sürecini izlemek mümkündür.

Fırın sıcaklığı, otomatik olarak ayarlanan derecede sabit kalmakta ve ayarlanan pişme süresi tamamlandığında sesli ikaz vermektedir. Fırınlarımız, kat sayısına, pişirme alanına ve yakıt çeşidine göre (fuel-oil, LPG, doğalgaz, elektrik) farklı modellere sahiptir.

Talebe göre doğal enerji kaynaklarının (odun, kayısı çekirdeği, fıstık, fındık kabuğu ) kullanıldığı fırınların imalatı da yapılmaktadır.